Wednesday, January 4, 2012

ENTRI INI BERBUNYI : Join contest segmen wink-wink hanna..

assalamualaikum..helow!tttoottoottt!!

dan salam satu malaysia...

subhanallah....alhamdulillah.....Allah hu akbar.,,

join contest? again?! huhahahaha...lepas aku join contest INI , aku teringin lah pulak nak join contest INI *ala..entri ni lah, baca dulu*... heeee....dah elok-elok lah aku ni jenis yang suka berangan kan.. alang-alang kalau orang lain letak nama aku jadi watak dalam cerpen dia bagus jugak... hahha... rasalah macam realiti dalam fantasi sikit kannnnnnnn....



soalan yang diberi ialah:
kenapa aku nak jadi watak utama dalam cerpen ni?

jawapan aku.....(ehem..ehem..hemmmmmmmm.)

sebabnya adalah... aku ni senior awak taw... hormat sikit...kalau tak bagi aku menang... nanti aku buat facebook suruh benci budak nih... hohoho....



*gurau! hahha... I tak kutuk-kutuk you ok dik? I'm the good person one..hahha*



*kelakar tak? ......tak? huh...ok..fine..fine..* back,,


ok...erm....apa eah... camnilah... aku dulu ada jugak nak buat novel...*kononlah* tapi novel aku yang tak siap tu kene virus pulak..*bukan ke padahal aku memang dah takde idea n malas nak sambung?* itulah..kesian aku kan? bukan aku taknak sambung... hurm...so... dah alang-alang CIK HANNA kita ni nak buat cerpen... so..bolehlah sambung niat aku yang tak kesampaian tu...barulah aku boleh lega... hehehh..

lagi satu...ok apa... selama aku hidup ni..takde pon orang nak tulis pasal aku... kalau tulis pon..mesti tulis aku benda yang bukan-bukan.... *janganlah fikir negatif sangat pulak.. aku je over nih*.. so... aku kira terharu tahap sawan lah kalau ada orang buat cerpen pakai nama aku... hahaha... tak dapat watak utama... dapat watak sampingan pon jadilah... tapi jangan watak maid or orang tua pulak! aku muda lagi....*perasannyaw~!*




apa lagi aku nak bodek tulis ni eah... pasai pa lagi lah aku nak hang tulis nama aku... dok pikiaq-pikiaq lagi nih.. *sila baca slang korea...wohha! bunyi apa eak?* ok... lagi one.. aku ni suka berangan... so..kalau dah nama aku terpampang kat cerpen orang... boleh lah aku sambung angan-angan aku tu untuk edisi yang ke -1500... aku tengah mencari idea untuk sambung ~ceritera berangan khayalan ku di fantasia~ nih... walamak! punyalah panjang tajuk berangan aku... tu baru tajuk tu... belum korang dengar lagi apa yang aku berangan...

ok, last... sebab apa cik hanna perlu pilih saya ialah... sebab......erk......erm...emm...emmmmmmmm.... sebab...eheh... baca jelah kat atas tu... itulah sebab-sebab saya... sekian...


aku harap cik hanna kita ni dapat buat keputusan yang terbaik iaitu dengan memilih aku sebagai pemenang...kalah menang..itu adat lah kan... tapi kalau aku kalah... aku akan bawak diri aku pergi kat laut cina selatan...dan rendamkan diri... sampai lah kat negara lain... punya panjang aku tulis boleh dia tak pilih?! hoho...walamak...aku berguaru lagilah...rilek ah... heee...*tapi apsal aku rasa korang macam suka jek?*

tagg kawan? heeee...ada..ada... *erk..aku bedal je nih*

r-5
sayonara yesterday

takpelah...tata korang! sayang korang taw! huhu,,,

10 ORANG COMEL KOMEN DENGAN PENUH PERASAAN:

hanna aleeya said...

muahaha.., asal lawak sgt entri ni? pecah perut kita baca.., wink2.. tak apa, ti kalo sis buat cerpen, taruk nama kita yea.., hehe..

QasehSuci said...

best entry...selamat berkenalan...

CSI said...

@hanna aleeya

heheh...lawak ke? hihi....ok2...hum? mimpi ke bulan lah kalau sy nk buat cerpen...huhu...mrkah bm pon alahai...hakhak...

CSI said...

@QasehSuci

hey thanks....selamat berkenalan juga ya...=D

r-5 said...

huhu terima kasih tag saya maafla saya tengah sibuk final exam.. huhu btw bila rasanya contest ni tamat? huhu. hari isnin minu depan mungkin saya baru bleh menaip semula.. huhu. isni n nanti ingatkan saya k.. :)

CSI said...

@r-5

heheh.... 29 hribulan... nape? oh..sy pon ni bru dpt on9 balik....=D

CSI said...

@r-5

heheh.... 29 hribulan... nape? oh..sy pon ni bru dpt on9 balik....=D

hanna aleeya said...

http://semuanyapendek.blogspot.com/2012/01/ini-adalah-pemenang-segmen.html anda ditag.., tolong pergi ke link ni.. thanx..

hanna aleeya said...

http://semuanyapendek.blogspot.com/2012/01/cerpen-si-gadis-misteri.html

tahniah.. sis adalah watak utama.. :)

CSI said...

@hanna aleeya

what?! im touched