Friday, January 20, 2012

ENTRI INI BERBUNYI : Dato' AC Mizal memang Bravo!

assalamualaikum..helow!ttoottoottt!!

dan salam satu malaysia..

subhanallah....alhamdulillah....Allah hu akbar..



sudah dirasmikan AC Mizal sebagai Dato' AC Mizal, so, tak payah nak pertikaikan lagi lah kan..sudah tak ingin, tak perlu... sudah tu sudah...kini kita usha yang baru..

tak serik dengan kejatuhannya dulu (isu gelang), kini Dato' AC Mizal tampil dengan pelbagai 'buah tangan' baru untuk Malaysia...



Dato' AC Mizal sekarang ni telah pun mempunyai empat buah syarikat iaitu Malaysia Brand International, M7, Mface, dan AC Living Large. wow... dengar nama syarikatnya pun dah megah... mesti Datuk AC bangga dan puas hati dengan apa yang telah dicapainya setakat ini...

di saat orang lain duk kutuk dia dulu... dia sendiri telah buat perancangan sendiri yang bijak. fuh....gila ah... kalau korang tengok phone ni,







ha...ni baru sikit koleksi telefon bimbit keluaran MBI tu taw... ada banyak lagi.. kalau korang nak g tengok kat kedai ok..aku tak jual...hoho...tapi tak mustahil jugak kalau satu hari nanti aku pakai jugak telefon bimbit nih... hoho.... *satu hari nanti itu bersamaan 10 tahun kemudian*..



Mface! siapa yang takde Mface lagi tuh..jom! ramai-ramai jadi sebahagian daripada Mface, cemane? cemane? senang je yop... poie kek sini ha...Mface jom add AKU ok? korang g kat pic, then drag ke general ok? then I will approve! hoho...aku pun baru buat semalam...terkial-kial jugaklah aku nak guna cemana kan...then aku tanya orang kat situ... baru aku tahu nak add cemana.. huhu..kalau 1st time korang tengok Mface ni mesti pening sikit...lama-lama nanti ok lah... huhu..



*p/s: aku tengh chat ngan Enot woooo! sporting dia..terbaik! tengok Mface aku... comel kan? hoho

kejayaan Dato AC Mizal atau nama sebenar beliau Mizal Zaini, 40 ni betul-betul buat aku rasa yang, kita yang orang biasa ni juga mampu buat perkara yang luar biasa... cemana? kita msti fikir bende yang luar biasa dan buat kerja pun kene usaha luar biasa jugak... huhu...kan? betul tak? betul tak?



tak sangka aku Dato AC Mizal yang dulunya pernah kene kutuk sekarang beliau jadi 'somebody' sekarang ni yang boleh kita jadikan seorang contoh untuk kita berjaya,,untung isteri dia kan? hoho...rugi aku tak usha beliau dulu..*eh? perasan yaw!* Dato..saya hanya gurau....peace yo! =D

so, what say you! bangga tak sebagai rakyat Malaysia?

takpelah...tata korang! sayang korang taw! huhu,,


5 ORANG COMEL KOMEN DENGAN PENUH PERASAAN:

YOUsoF said...

Sudah tentulah bangga! Kutuk orang bukan dapat apa.. Orang tu lagi naik ada la..

Salute la kat Mijal!

Gerek fon MBI tu!

Zaza Fakharuldin said...

dia mmg layak dpt gelaran ni.

CSI said...

@Zaza Fakharuldin

kan? patut kan? heee

Amy Amira said...

org yg kutuk dia tu pon pernah sabotaj dan scam duit MLM org..tu sb dia jeles dgn datuk ac mizal ni..sape lagi kalau bukan aidid muaddib! mcm sial! dia nak sgt geng2 dia makan gaji x naik2 pangkat tu yg dia nak!!

Amy Amira said...

sb aidib muaddib bisnes datuk ac yg gelang SLM dulu tu jatuh!!