Wednesday, December 28, 2011

ENTRI INI BERBUNYI : Everybody needs second chance

assalamualaikum...helow! ttoottoottt!!

dan salam satu malaysia...


*eh? apsal sesat gambar Greyson Chance nih? oh... bukan apa... bila sebut perkataan 'chance', mesti teringat kat dia... hakhak...=D

ok back.. kang aku bertambah melalut lagi kang... hurm.. siapa setuju dengan tajuk aku kat atas tu sila angkat perut! ok..takpe...takpe...aku tahu korang setuju dan aku juga tahu betapa besarnya perut korang... ngagagagaga.... kelakar tak? .................tak? erk.... takpelah... back, back

hurm... as we know lah kan... semua orang takde pun yang perfect... semua orang buat salah... semua orang tetap tak boleh jadi atau try jadi sempurna sebab memang dah lumrah hidup kita sebagai manusia tetap akan buat salah tak kiralah salah besar atau kecil... jadi..tak salah lah kalau orang minta



kan? salah ke kalau kita minta? 100% aku rasa tak salah langsung.... sebab bukannya kita minta benda yang salah... bukannya kita minta perkara buruk... kita cuma minta peluang kedua untuk menebus kesilapan yang kita buat pada peluang pertama...


yes, everyone deserve it... tak kiralah samada orang tu kawan, saudara, kekasih atau sesiapa sahaja..kita sendiri perlukan peluang kedua... macam aku...korang... aku pernah buat silap sebelum ni... bila aku diberi peluang....insyaAllah aku guna peluang sebaik mungkin...

peluang sering datang tanpa undangan... jadi..bila kita dapat peluang tu...janganlah pulak kita senang-senang biarkan macam tu je... tapi itu pun tengok kepada peluang tu lah...kalau ada peluang nak buat jahat tu...janganlah pula amek.. agak-agaklah kan.. kita ambil peluang yang baik-baik je lah... ok? don't naughty-naughty....=D

kadang-kadang orang yang minta peluang kedua tu, ialah orang yang pernah menyakiti hati kita, pernah memarahi kita, pernah caci kita, maki kita... sampaikan kita rasa berat nak bagi peluang tu... sampaikan kita rasa.... susahnya.. buntunya.. peningnya...berbelah bagi... samada kita nak bagi ke taknak? nak bagi ke taknak?



apa kata kita kosongkan fikiran... tenangkan hati....fikir yang baik-baik... cuba bagi peluang kedua tu... ataupun...kalau sangsi sangat...minta tolong dengan Allah... insyaAllah..Allah bagi jawapan yang baik sebab Allah sajalah yang tahu apa yang terbaik untuk kita... kan?



tapi..andai kata dengan peluang kedua pun kita gagal, mungkin... memang kita tidak ditakdirkan untuk itu...mungkin..apa yang kita cuba perbaiki tu ialah perkara yang bukan untuk kita... so, janganlah pulak kita kecewa menonggeng tunggang langgang pula.... minta-minta lah dengan Allah...doakan apa yang terbaik...ok?

actually...tak banyak pun nak cakap... heeeee....maybe sebab aku terleka dengan something else? takpelah...korang? pernah tak minta peluang kedua? ataupun bagi peluang kedua kat orang ke? pernah tak?

takpelah...tata korang! sayang korang taw! huhu,,,

10 ORANG COMEL KOMEN DENGAN PENUH PERASAAN:

SheyPull said...

yg saya tahu ialah, CINTAILAH ALLAH LEBIH DARI SEGALANYA...


JOM singgah blog saya nak? Ade cite best...Bencana atau Musibah di TERENGGANU?

AmyZana said...

nak bg peluang tuh pun kene tgk gak kesalahan org tuh mcm mne same ade LAYAK utk diberi peluang

sLpmEpLz™ said...

yup, everyone deserve it...

thexcel said...

Tahniah...teruskan menulis topik2 yang berfaedah =)

sweetsunblaze said...

everyone deserve it...

CSI said...

@SheyPull

ya...betol! heee....ok terjah!

CSI said...

@AmyZana

yup! itulah...kene tengok jugak kan? kene fikir dalam2 jugak..kang main bagi je kang... tambah masalah lagi

CSI said...

@sLpmEpLz™

right? huhu...thanks!

CSI said...

@thexcel

heee...terima kasih! =D

CSI said...

@sweetsunblaze

ya.....kan? terima kasih...=D