Tuesday, December 4, 2012

ENTRI INI BERBUNYI : OHHH MMMYYYYYY ENGLISHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

assalamualaikum...helow! ttootoottt!!

dan salam satu malaysia,,,

subhanallah... alhamdulillah... Allah hu akbar,,


hi mama...! good morning! > kata si aku

pi tengok atas meja abah ada ape...> kata si mama ku

apedia? > aku lagi..

pi lah tengok> mama ku pula....


ok i know the conversation was bored... let's go to the next!

aku pon dengan mata nampak tak nampak  je.. pergilah berjalan dengan penuh ayu lalu lemah gemalai menuju ke meja abahku yang terletak cantik sempoi punya kat satu sudut di rumah aku tu.. *ceh, rumah aku konon..whatever*

aku pon.......WHAT??????!!!!!!!!!!!!



surat apakah ini? surat chinta kah? surat dapat kerja kah? *eh?* surat meminang ka?????? *eh, meminang pon pakai surat ke?*

 surat untukk....hakkkku?!!!!

ape ni? bukak sat....*ceh, tu pon nak gtaw ka?? *



can't you see that????? 3 bulan tuuuuuu... dari 17 disember ni.. sampai 8 march tahun depan kot...? hayyah!


ok.. camni ceritanya ibuk-ibuk dan bapak-bapak sekalian... tttttest! tttttttttest!! tttttttttest! Felda ada menawarkan kursus-kursus untuk orang yang lepasan SPM macam aku ni... tak kiralah korang ni lepas SPM ke, diploma ke, ape ke.. sementara duduk kat rumah yilek-yilek sempoi punya baik korang pergi kursus tu..,kan? kalau korang ank tahu lebih lanjut, sila lah type YAYASAN FELDA dan pandai-pandailah korang tengok sendiri...wokey?



aku pun dengan senang hatilah sebelum SPM ni pi lah isi borang ni, dengan harapan dapat memperbaiki bahasa inggeris aku agar aku dapat eksyen depan kakak dan abang haku suatu hari nanti! huahahahahahahahha!!!!! ok..tipu je.. niat nampak sangat tak baik dari ladang uoolllsss! takdelah, aku minat BI, so, sajelah nak improve sikit-sikit... kan...


aku ingatkan dia punya sesi tu tahun depan, so, kira macam tak pening or risau sangatlah kan... sekaliii!!!!! dua kali!!!! tiga kali!!!! berkali-kali!!!!! rupanya-rupanya sotttat tahun ni... bulan ni pulak tu.... tak hagak-hagak taw tak.. tak kasi can langsung aku nak duduk rumah, n now, aku ada 13 hari je lagi nak duduk rumah menatap laptop dan segala bagai ni... waaaaa! tension wwooo!



antara perkara yang buat aku tension ialah... JENG JE JENG!!!
# macam mana blog aku ni? aku baru nak up sikit, tengok-tengok dah nak kene break balik... gggggrrrrrr!!!!!

#macam mana aku nak buat lesen??? kawan-kawan aku cakap, sottat tahun depan, umur 21 baru boleh buat lesen.. kalau nak buat terus, kene buat tahun ni...waaaa!!!!!!

#macam mana aku nak diet ni?????????????! tertangguhlah plan aku nak kuruskan badan dalam masa cuti SPM niiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




nga!!!! geram pulak aku! haish... tapi.,, bila fikkir-fikir balik, maybe ada hikmah semua ni... aku nak lain.. Allah bagi lain.. kite tak tahu ye dok? mana taw, aku dapat jodoh ke kat sana....lalalala~~~~!!


aku denga-dengan dapat elaun.. alhamdulillah..kalau tak dapat pon takpelah...mintak elaun dari bapak haku..huahahahaahaha!!


so, korang rasa aku untung tak??? sapa yang kat sini dapat ni jugak? komen-komen! nak tengok!




takpelah,, tata korang! sayang korang taw!! huhu,,,,,,












2 ORANG COMEL KOMEN DENGAN PENUH PERASAAN:

Hnahdy said...

3 bulan.. jap je.. lepas ni entry dalam english la ye..

CSI said...

hikhik...insyaAllah... oh my english...!!!