Tuesday, February 1, 2011

ENTRI INI BERBUNYI : fesbuk a.k.a FB a.k.a facebook

helow! totttoottt!

menurut kajian ye,, laman soSiaL fesbuk sekarang ni sudah makin ramai penggunanya..tak kira status.. yang bertunang, berkahwin, ber'c0uple' ber ape lagi? yang paling maju.. budak darjah 2 p0n dah ade fesbuk..gile kentang btol.. huhu

n pasal fb ni kot banyak kerja kita tertangguh.. eak,, sebab asyik leka nak chatting-chatting, komen-meng0men.. n macam- macam lagi lah.... sampaikan mak panggil pon kita jawab,"kejap..@ nantilah jap".. hadoi.. huhu,, 

mak suruh buat itu sekejap je.. tapi kita tak buat sebab lupa sebab leka sebab men fesbuk sebab...(korang sambunglah sendiri huhu) sampaikan ade seteng-setenag mak bapak yang terpaksa potong bil wifi kat umah sebab nak mnyedarkan anak mereka agar kembali ke alam nyata..

pastu.. dah tahu keje skolah belambak-lambak pon still ag gatal-gatal tangan nak on9,, chat ngan fren tu..ngan fren ni.. ngadu pasal keje skolah.. tapi layan fb b0ley plak... hakhak,.. sengaiiii tol.. samo y0 den ni ha.. hadddoi!!

 gile dasyat ko fesbuk.. kuat pengaruh betol.. terutamanya yang tukang taip ni.. memang agak gila fesbuk jugaklah... huhu,,,ntah bile nak sed0r diri agak ah.. hadui...see? masalah ke'gila'an fesbuk semakin berleluasa dalam kalangan remaja... huhu,,, cayalah ko Mark.. pndai ko wat fesbuk yer..

n syifaa p0n tak tahulah bile penyakit fesbuk nih nak hilang... erm.. x dapat nak dijangka.. ape- ape p0n.. kita yang kene pandai kawal diri sendiri.. semuanya bergantung pada kita... bersedia atau tidak.. kawal aja diri mu itu!!!

memang terdapat kebaikn dalam fesbuk.. n ade jugak keburukan,. s0, pandai-pandailah kita nak pilih yang mane... ape- ape p0n.. bergantung pada hati kita.. niat kita.. jangan salah guna sudah lah.. seperti nk tambah aweks ke hape ke.. setielah beb... hayya,,,

*ok dear! tepuk dada n tanye iman.. kita pilih yang mana... ok? c ya! =D

xpelah,,, tata korang! sayang korang taw! huhu,,


*wish me luck bebeh!

2 ORANG COMEL KOMEN DENGAN PENUH PERASAAN:

Amancits Sullen said...

ade orang kate fesbuk dah nak tutup ye?betol ke?
btw pasal mak panggil tapi kite jawab 'kejaplah' tu agak betol..mmg mabuk la bukak fesbuk ni..mcm kene sihir..

syifaa said...

huhu,, pasal fesbuk yang nak kene tutup tu.. aritu kat facebook ade orang share yang sebenarnye pasal itu x benar sama skali.. x tutup pon.. ade pihak yang buat cerita.. memang kene sihir n pukau.. huhu.. xley nak st0p on9...=D